![]() |
Hovissa leivomme myös leivät itse |
Lähiruoka! - hovilaisten ylpeydenaihe
Terveiset täältä keittiöstä!
Korvasienet ovat tällä hetkellä suuri herkku. Valmistamme niistä parhaillaan herkullista muhennosta savustetun lohen kera ja maittavaa keittoa. Nokkosiakin alkaa pikkuhiljaa näkyä, ne ovatkin juuri keväällä parhaimmillaan.
Uusin juttumme on ollut lähiruoka-illalliset rantaravintolassa. Illalliselle kokosin neljän ruokalajin menun joka pohjautuu meidän lähiruokatoimittajiimme.
Ensimmäisessä lähiruokatapahtumassa olivat mukana Roinilan lihatila ja kalastaja Vauhkonen. Roinilan tilan isäntä kertoi että miten possut ja naudat kasvavat onnellisena Kangasniemen mailla. Kalastaja Vauhkonen ei valitettavasti päässyt paikalle sairastapauksen vuoksi, mutta hän sai toimitetuksi meille muikkuja illallista varten.
Huhtikuun lähiruoka-illallisella olivat mukana Hauhalan Hanhifarmi Anttolasta ja Savokala Varkaudesta. Virpi ja Antti Rantalainen ovat kasvattaneet hanhea jo vuodesta 1997 ja tällä hetkellä heillä kasvatetaan noin 5000 hanhea vuodessa, tilalla on oma tilateurastamo mikä on hyvä juttu. Näin saadaan mahdollisimman korkealaatuista hanhea. Savokalan edustaja Lampilan Jari kertoi meille sammen kasvattamisesta ja järvikaloista.
Tällä viikolla meillä on jälleen kunnia saada järjestää lähiruokatapahtuma, jossa osallistuvina ruokatoimittajina ovat Kuvalan lihatila Mäntyharjusta ja Aten marja-aitta Hirvensalmelta.
Tapahtumat ovat saaneet hyvän vastaanoton ja varsinkin paikalliset ihmiset ovat olleet hyvin mielenkiinnolla kuuntelemassa tarinoita lähiruuasta ja viinien yhdistämistä ruokaan.
Tervetuloa nauttimaan myös meidän Saimaan ala cartesta, jossa on uusia ja tuttujakin makuja läheltä.
Oikein mukavaa kevättä ja kesän alkua kaikille!
Ystävällisin terveisin,
Teemu Kaijanen
Keittiömestari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti